Rozšírenia k 360° fotke

Otočná fotografia nielen perfektne vyzerá a moderne prezentuje daný produkt, ale dajú sa do nej zakomponovať aj ďalšie doplnky. V tomto článku vám ukážeme, aké rozšírenia k 360° fotografii ponúkame v našom ateliéri a tiež vysvetlíme, kedy majú význam.

HOTSPOT

K 360° fotografii je možné pridať hotspoty, tzv. body záujmu. Dá sa na ne kliknúť a tým sa odhalí okno s dodatočnými informáciami. Táto informácia môže byť napríklad detailnejší záber nejakej časti objektu, prípadne okno s textom. Takto umožníte návštevníkovi dozvedieť sa ešte viac o vašom produkte. Kliknite na červený bod na obrázku dole, pre zobrazenie hotspotu.

Podoby objektu

V závislosti od druhu objektu môže byť niekedy potrebné či vhodné do objektového filmu pridať viaceré podoby samotného objektu. Napríklad rôzne farebné prevedenia produktu alebo rozkladanie jeho častí. V tomto prípade sa sníma oveľa viac fotografií, s objektom sa priebežne manipuluje a prirodzene teda trvá práca s objektom pri jeho fotografovaní podstatne dlhšie. Aj v postprodukcii nás potom čaká viac práce pri príprave finálnej animácie.

Priehľadné pozadie

V niektorých prípadoch môže byť žiaduce, aby bolo pozadie za objektom priehľadné. Pri tejto požiadavke sa postupuje tak, že na každom z 36 alebo 72 nafotených záberov sa pozadie v editovacom programe odstraňuje. Následne sa do objektového filmu spájajú takéto zábery bez pozadia. Kde je to využiteľné? Ak chcete objekt vložiť do svojho vlastného pozadia, na webstránku, ktorá ma svoju špecifickú grafiku a chcete ju zachovať. Zvyčajne sa to robí pri jednom vlajkovom produkte, ktorý sa umiestňuje na úvodné stránky webov.

Všetky tieto rozšírenia k 360° fotografii vám radi ponúkneme aj pri fotení vašich produktov v našom ateliéri. Pozrite si ukážky z fotení realizovaných u nás a s prípadnými otázkami sa nám neváhajte ozvať na našich kontaktoch.